De koning te rijk

 Hoeve Willem III....     De koning te rijk!

Hoeve Willem III

Hoeve Willem III ligt in een uitgestrekt natuurgebied in de Peel. Bij ons kunt u genieten van rust, natuur en heerlijk ambachtelijk ijs. Bij Hoeve Willem III bent u letterlijk  de koning te rijk! Want naast onze ijsboerderij met landelijk terras, zijn wij ook het adres voor uitjes en zakelijk ontmoeten.

De Peel

De Peel is een prachtig natuurgebied op de grens van Brabant en Limburg. Met haar karakteristieke veenlandschappen van pijpestrootje, berkenbomen, vennen en plassen maar ook met leuke weggetjes, vaarten, kanalen en dorpjes is het echt een omgeving waar je van kunt genieten. De natuur in De Peel biedt vele mogelijkheden tot rust en recreatie.

Het gebied werd grofweg tussen 1800 en 1960 ontgonnen voor turfwinning en daarna met rust gelaten. Het Limburgse Griendtsveen en het Brabantse Helenaveen zijn de twee veendorpen die aan de grenzen van dit gebied liggen. Een gebied waarover Jack Poels van Rowwen Hèze prachtige liedjes zingt. De Peel is meer dan de moeite waard van een bezoek. Naast karakteristieke cafe´s, bed & breakfast, wandel en fietsroutes is Hoeve Willem III een ijkpunt op de route. Veel mensen stoppen voor een half uurtje rust voorzien van een kop koffie met een lekker ambachtelijk ijsje van eigen makelij. Kom naar De Peel en proef ...de rust!