Openingstijden
hero overlay

Peelproeven

Foto door S van Bommel

Beleef, proef en ruik het echte Peellandschap! In het hart van de Deurnesche en Maria Peel hebben Hoeve Willem III en Herberg De Morgenstond een wandelroute uitgezet die u meeneemt naar de mooiste plekjes van dit uitgestrekte gebied. 


U start bij Hoeve Willem III aan de Soemeersingel in Helenaveen. Hier wordt u ontvangen met een vers kopje koffie of thee met een heerlijk warme Luikse wafel. Na een korte toelichting op de route trekt u het gebied in voor de eerste etappe van 8 kilometer langs de vennen.

De routebeschrijving voert u naar Herberg De Morgenstond in Griendtsveen waar een heerlijke lunch aan u geserveerd wordt. Kom even bij op het terras aan de Helenavaart of neem plaats in het markante café.
Na de lunch gaat de route verder, als u de uitgebreide route loopt gaat u buiten Griendtsveen langs opgravingen, het Deurnesch kanaal en over het Nonnenpad, om daarna langs de Helenavaart een voor de meeste mensen onbekend pad te volgen terug naar de Hoeve Willem III.
Daar aangekomen volgt de laatste verwennerij, een overheerlijke ijscoupe naar keuze.
Nagenietend van het beroemde ijs kunt u terugkijken op een geweldige nieuwe ervaring!

Prijs: € 29,95 p.p.
inclusief: ontvangst koffie/thee met wafel – lunch – ijscoupe – wandelroute

Peelproeven – Genieten op de fiets

Gaat u liever met de fiets het Peellandschap ontdekken? Ook daar is aan gedacht! 

Hoeve Willem III en Herberg De Morgenstond hebben, als alternatief, een fietsroute van ruim 45 km uitgezet door en rondom de Peel. Het eerste deel voert u langs de Helenavaart richting Meijel om langs Neerkant en over het Leegveld bij Herberg De Morgenstond te eindigen.
Het tweede deel laat u het dorpje Griendtsveen zien om via Horst-America, de bezongen Zwarte Plakweg via Helenaveen weer terug naar Hoeve Willem III.
Ook bij deze variant wordt u verwend met een ontvangst van koffie/thee met een warme Luikse wafel, een lunch bij Herberg De Morgenstond en afsluitend met een overheerlijk ijscoupe naar keuze.
Prijs: € 29,95 pp
inclusief: ontvangst koffie/thee met wafel – lunch – ijscoupe – fietsroute
U kunt uw auto gratis de hele dag parkeren bij Hoeve Willem III.


Cadeaubonnen uitgegeven voor 2019 zijn geldig t/m september 2019, hierna komen deze te vervallen!