Openingstijden
hero overlay

Activiteiten

IJsproeverij

In iets meer dan een uur krijgt u alle 22 smaken uit de ijsvitrine te proeven, de proeverij start met een kleine introductie over ons bedrijf waarna de 1ste ronde smaken wordt uitgeserveerd. U zit in groepjes aan tafel waarop een plank met maximaal 8 smaken ijs wordt neergezet, u kunt hieruit ijs scheppen op uw eigen bord en zo alles proeven.

Bekijk de IJsproeverij

Peelproeven

Beleef, proef en ruik het echte Peellandschap! In het hart van de Deurnesche en Maria Peel hebben Hoeve Willem III en Herberg De Morgenstond een wandelroute uitgezet die u meeneemt naar de mooiste plekjes van dit uitgestrekte gebied. 


Bekijk het Peelproeven

Wandelen in de Peel

Onze hoeve is een ideale uitvalsbasis om de Peel te voet te ontdekken. 

Bij onze parkeerplaats vindt U het prachtige uitzichtpunt met bankjes uitkijkend over het weidse Peelse landschap. Van hieruit loopt een korte kindvriendelijke wandelroute (circa 2 km) van Staatsbosbeheer. Volg de rode paaltjes en laat je verrassen door de omgeving.

Wandelen in de Peel

Spelactiviteiten

Naast het schitterende terras, ruime tuin en speeltuin voor de kinderen bieden wij ook spelactiviteiten aan. Ook kunt u bij ons een lunch- of dinerbuffet boeken. Liever barbecue of frietwagen? Ook dat kan! 

Spelactiviteiten zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen en altijd op reservering. Ook buiten de openingstijden van onze ijssalon!

Bekijk de spelactiviteiten

Doe demo schapendrijven

Altijd zelf al eens willen schapen drijven?

Nu kan het! Kei-Leuk uit Horst-America is een jong bedrijf gerund door mensen met passie voor honden en het vak van schapen drijven. Zij nemen deel aan wedstrijden door heel Europa en heb al verschillende keren prijzen gewonnen. 
Graag laten zij iedereen ervaren hoe fantastisch het is om een te zijn met de hond, de schapen en de natuur om je heen...

De demo start met een introductie over schapen drijven, het gebruikte hondenras en wedstrijden. Dan volgt een demonstratie schapen drijven op een uitgezet parcours met de hond. Hierna wordt de groep in kleinere groepen verdeeld en uitgedaagd om hetzelfde parcours af te leggen met de schapen zonder gebruik van de hond. Ondertussen zijn er meerdere honden aanwezig waar kinderen en volwassenen die dat willen mee kunnen ‘spelen’. In de 'lammeren tijd' (april) zullen er ook een paar lammetjes (ondervoorbehoud van beschikbaarheid) te zien en te knuffelen zijn.

Er zijn continu 3 begeleiders aanwezig voor de honden, de schapen en voor de groep.
Kortom genoeg te zien en te beleven!
De activiteit vindt plaats in het weiland voor de Hoeve, deze is via de brug over de sloot vanuit de tuin bereikbaar. De activiteit duurt ongeveer 2-3 uur. Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.